Stopmotion Animatie

Stopmotion animatie is een manier om objecten, zoals speelgoed of kleipoppetjes in beweging te brengen. Denk maar eens aan een pen die uit zichzelf gaat schrijven of een lego-huis dat zichzelf bouwt. Door een verhaal te schrijven, een decor te maken en de animatie uit te voeren, ben je van begin tot eind regisseur van je eigen animatiefilm.

Vanaf 1 uur € 238,-
Fotografie & Film , Techniek , Voortgezet Onderwijs , Vormgeving
Je kunt een offerte aanvragen voor deze workshop of meer workshops aan je offerte-aanvraag toevoegen.

Betalen met CJP is mogelijk. Het aantal leerlingen maakt niet uit voor de prijs.

Lesbeschrijving

Bij stopmotion animatie maak je frame voor frame een verhaal in beelden. Als je de reeks beelden achter elkaar afspeelt ontstaat er bewegend beeld. Met simpele middelen als papier, whiteboards en klei kun je korte stopmotion animaties maken. Je schrijft zelf een verhaal dat je in een storyboard zet, maakt de beelden en het geluid. Je doet dat in groepsverband met een eigen animatie-studio.

Doel van de workshop

Je gebruikt en ontwikkelt je verbeeldingskracht. Je leert in stapjes te denken bij het ontwerpen en uitvoeren van een beweging. Doordat je in principe met alle materialen en objecten kunt werken zul je creatiever gaan denken en associëren. Doordat de techniek je snel wordt aangeleerd leer je direct hoe je de regie in eigen handen kunt nemen en de taken kunt verdelen in een samenwerking.

Resultaat

De gemaakte animaties worden online gezet en gedeeld.