Stencils

Humoristische en kritische boodschappen sieren de straten. Straatkunst is overal, als je maar goed om je heen kijkt. Een kunstenaar zoals Banksy heeft er veel succes mee. Bedenk een beeldende boodschap en belicht daarmee een onderwerp dat je bezig houdt. Je maakt gebruik van gesneden letters, sjablonen en spuitbussen.

Vanaf 3 uur € 287,-
Beeldend Kunst
Je kunt een offerte aanvragen voor deze workshop of meer workshops aan je offerte-aanvraag toevoegen.

Betalen met CJP is mogelijk. Het aantal leerlingen maakt niet uit voor de prijs.

Lesbeschrijving

Je kijkt naar voorbeelden van andere kunstenaars, zoals Banksy en Ralph Prins die kunnen inspireren. Je gaat op zoek naar beelden en onderwerpen in het nieuws die je interesseren. Inspiratie en interesse komen samen in een idee dat je gaat verbeelden. Bij het maken van gesneden letters, sjablonen en stenciltechnieken leer je in spiegelbeeld te denken. Zoek een goeie plek voor jouw kritische boodschap en pak die spuitbus maar!

Doel van de workshop

Je leert om kritisch te kijken naar boodschappen in de media of gebeurtenissen in je omgeving. Jouw visie op het onderwerp zet je om naar een eenduidig beeld in de stenciltechniek. Je kijkt daarbij naar het werk van andere kunstenaars. Je leert een denkwijze te gebruiken die je nodig hebt tijdens het maakproces van een stencil.

Resultaat

Een beeldende boodschap op posterformaat.