Poem Poster

Door te spelen met woorden en beelden kom je tot een beeldgedicht! Voor het maken van een beeldend gedicht heb je poëzie nodig. Gebruik daarvoor een zelf geschreven gedicht of een bestaand gedicht dat jou inspireert. Maak het gedicht onderdeel van het beeld en zie hoe ze samen tot je spreken! Experimenteer met jouw unieke stijl door te tekenen en schilderen, sjabloneren en stempelen of knippen en plakken.

vanaf 2 uur € 168,-
Taal , Voortgezet Onderwijs , Vormgeving
Je kunt een offerte aanvragen voor deze workshop of meer workshops aan je offerte-aanvraag toevoegen.

Betalen met CJP is mogelijk. Het aantal leerlingen maakt niet uit voor de prijs.

Lesbeschrijving

Neem een zelfgeschreven gedicht mee naar de workshop. Het mag ook van een dichter zijn. Als het maar tot jouw verbeelding spreekt. Je bedenkt wat het gedicht voor jou betekent en je onderzoekt waaruit het is opgebouwd. Waar zit de verbeeldingskracht? Misschien is het de moraal van het verhaal wat je aanspreekt of de bijzondere woordkeuze die het speciaal maakt. Het gedicht vertaal je naar een illustratie waar het gedicht onderdeel van wordt. Creëer je eigen poëzie poster.

Doel van de workshop

Je maakt kennis met vormen van poëzie. Je leert je eigen inspiratie te vinden door goed te kijken en je verbeeldingskracht te gebruiken. Je doet onderzoek naar de relatie tussen tekst en beeld door te experimenteren met vormgeving, materialen en technieken.

Resultaat

Je eigen unieke poëzie poster in beeld.