Herrie in de klas

Nieuw!

Welk geluid maakt een Picasso? En hoe stil klinkt de Nachtwacht? Je gaat kijken op welke manieren je jouw fantasie kunt inzetten om een schilderij geluid te laten maken. Vertaal het beeld van een fabriek, auto’s die racen, of een voetbalwedstrijd naar herrie. Maar hoe klinkt een stilleven van Vincent van Gogh, De schreeuw van Edvard Munch of om het echt moeilijk te maken de Victory Boogie Woogie van Mondriaan?

€188,-
Muziek , Primair Onderwijs , Voortgezet Onderwijs
Je kunt een offerte aanvragen voor deze workshop of meer workshops aan je offerte-aanvraag toevoegen.

Betalen met CJP is mogelijk. Het aantal leerlingen maakt niet uit voor de prijs.

Lesbeschrijving

Met behulp van brainstormspelletjes laat je je ideeën stromen en doe je inspiratie op. Je zoekt toepasselijke geluiden bij verhalende schilderijen en verkent de muzikaliteit van kunst. Alle geluiden samen vormen een gezamenlijk werk dat harmonieus of dissonnant kan klinken. De resultaten nemen we op als geluidskunstwerk.
Optioneel: Voor de echte diehards kunnen we deze workshop ook andersom geven, van geluid naar beeld. Je werkt vanuit herrie naar een schilderij.

Doel van de workshop

De ervaring om synoniemen tussen geluid en beeld te herkennen. Je leert de vertaalslag van beeld naar geluid te maken door te associeren. Je ontwikkelt luisterkracht en vocabulaire.

Resultaat

Korte geluidsopnamen/tekeningen op basis van geluid.