The wall

Je vormt ideeën rondom het begrip ‘muur’ en verbeeld ze samen met een kunstenaar. In The wall verbind je verschillende vakken zoals Filosofie, Nederlands en CKV. Deze vakken leveren samen inspiratie, teksten en collages aan door met elkaar te denken, delen en te maken. Wat vind jij belangrijk in de wereld om je heen? Wat mag niet vergeten worden? En hoe verbeeld je dat? Met The wall maak je de leerlingen eigenaar van hun eigen leren en leeromgeving.

The wall start vanuit discussie over wat een muur eigenlijk is, hoe we hem gebruiken en wat het betekent. De school bestaat uit muren die niet van de leerlingen zelf zijn. Omdat het belangrijk is dat zij zich helemaal thuisvoelen, vragen wij hen hier zelf invulling aan te geven. Maar ook wat zij belangrijk vinden in de wereld om hen heen. Samen ontrafelen ze het begrip ‘muur’, ontwerpen en verbeelden ze hun visie en ideeën. Er wordt nauw samengewerkt met een kunstenaar die met de leerlingen een wandcollage maakt.

Dit project is mogelijk vanaf 10 lessen. In de school is voldoende vrije muurruimte nodig voor een kunstwerk dat ieder jaar een stukje groeit.

 

 

Offerte aanvragen